donderdag 4 april 2013

Het grote geheime project dat niet langer geheim meer is...

Ik heb al te lang, veel te lang geen blogberichten meer geplaatst. Mijn excuses, maar het was zo druk door vooreerst alle ziektekiemen die hier in huis geleefd hebben. En helaas woonden die ziektekiemen dan nog eens in ons lichaam. Nadat iedereen na een paar weken hersteld was, moest ik dringend in gang schieten voor het grote geheime project... de restyling van Emma haar kamer...

Emma is een vrolijk, lief meisje. Een meisje dat vond dat haar kamer te vol stond. Een meisje dat haar broer zijn kamer vrolijker vond. Een meisje dat tot rust kan komen in haar kamer, dat met haar typisch meisjesplaymobil speelt op haar kamer. En aangezien ze niets tekort hebben van speelgoed kwam ik op het idee om voor haar communie haar kamer te verkopen en samen te leggen met de grootouders, peter en meter voor een nieuwe, gerestylde kamer... in het geheim...

Zo gezegd, zo gedaan! Ik regelde een "vakantielogement" voor Emma en opvang voor Mathis van zondagavond tot woensdagavond. Naar hun gedacht waren we druk bezig met herinrichten van de berging, maar wij wisten (en voelden) beter. Het werden drie intense en drukke dagen, maar we waren op tijd klaar. Het resultaat, dat zie je hier...

VOOR:


TIJDENS:


NA:


Een zitbank - boekenkast expedit ikea - met een mousse op maat gesneden voor de zachte ondergrond voor de billetjes.
De mousse werd overtrokken met een niet te druk stofje. De kussens werden in een record tempo genaaid, maar was direct een eye catcher voor Emma door het mooie flamingostofje.


Een mooi langharig rood tapijt. 

Een expedit kastje (ikea) op poten. De letters komen van ava en werden met verf bespoten. Gelukkig paste mama's muziekinstalatie in de kast, want Emma is heel trots deze gekregen te hebben van mij.2 fotovergrotingen, want Emma is al zo sentimenteel en herinneringen-gevoelig als ik.
Het behangpapier - waar ik uren aan versleten heb om het te kiezen - is van Eijfinger.
Een kajuitbed met een lade + matras onderaan voor de logees.


Een ladekast voor de kousen, het ondergoed, ... De rest van haar kledij hangt voortaan in onze dressing. We wilden meer ruimte in haar kamer, dus de kleerkast kwam niet meer terug.
Het kadertje met haar naam werd gemaakt met dezelfde stof zoals de zitbank met haar naam er op geflockt.Haar tot-rust-komend-hoekje: Emma's prinsessenkasteel.
Het kader is (nog) een ideetje van pinterest. Ik kocht een groot kader, bekleefde de achterwand met hetzelfde behangpapier als haar kamer, haalde het glas er uit, draaide vijsogen in de zijkanten, spande een draad van de ene kant naar de andere kant en kan nu met alle gemak (met kleine wasknijpertjes) foto's ophangen.                                           Alles werd bekeken en goedgekeurd.

En de eerste logee van de dag was... het kleine broertje :-) Gezellig he

22 opmerkingen:

 1. Knap seg! Een meer dan geslaagde make-over kan ik wel zeggen.
  De verrassing zal groot geweest zijn voor haar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, zo'n mooie meisjeskamer! Ideetjes die ik moet onthouden voor mijn meisjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Het bankhe met kussen en het prachtige behang zijn de toppers voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat hebben jullie hard gewerkt! Het leverde alleszins een heel mooie meisjeskamer op. Leuke zitbank en wat een heerlijk behang. Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke metamorfose ! Knap gedaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat behang!!! En al de rest natuurlijk ook. Ik vind het prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi! Ze zal wel geschrokken zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, prachtig gerestyled die kamer !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi! De interieurrubriek van huizenjacht kan hier nog wat van leren!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ja watte je mag bij mij ook eens langs komen
  bangelijke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ohhh, zo gezellig jong en super leuk gedaan! Niets leuker dan een kamer-make-over!!
  Trouwens, dat bed, met die lade eronder, waar heb je deze vandaan gehaald, dit staat ook nog op (onze) Emma haar verlanglijstje, idd super handig voor een logee!
  Gr
  An
  jace-did-it.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bedankt! Het bed komt van topinterieur, bed en lade kunnen apart gekocht worden. De lade deed hier al goed zijn dienst, broertje sliep bijna de hele vakantie bij zijn zus :-)

  BeantwoordenVerwijderen