dinsdag 3 december 2013

Eventjes sentimenteel doen...

Jaren gaan voorbij...
Eens je kinderen hebt gaat dit nog vlugger...

Sinds de geboorte van mijn tweede kindje ben ik bewuster gaan leven en meer gaan genieten. Ik heb 10 maanden genoten van de borstvoeding, heb het mogelijke verlof opgenomen om te genieten van mijn gezin, heb de lerarenopleiding gevolgd en heb zo momenteel een prachtige job als leerlingenbegeleidster en opvoedster op een middelbare school (1ste en 2de middelbaar).

Vandaag zijn er 32 jaren voorbij, 32 jaren met vele ups en wat kleine downs... Momenteel zijn het de beste jaren. Ik heb een mooi gezin, ben gesetteld naar mijn gedacht, heb brave, dankbare en van het leven genietende kindjes, ik geniet met 200% van mijn hobby (naaien, creatief bezig zijn en niet te vegeten, mijn grootste hobby, mijn kids) en kan zelfs sinds dit jaar voor mijn naaiwerk een vast wekelijks moment vrij maken. Mijn man en ik hebben een evenwicht gevonden tussen vrije tijd, gezin en werk. En bovendien, we zijn gezond! Ook dat is de dag van vandaag geen evidentie niet meer.

En sinds vandaag geniet ik nog meer van elke dag. Ik vertrok vandaag niet op boodschappen zoals gepland, maar heb eerst nog mijn ziek zoontje uit zijn bed gehaald bij oma. Had ik dat niet gedaan, dan zat ik hoogst waarschijnlijk midden in de ravage op de autosnelweg (megakettingbotsing). Nu zat ik in de staart van de file en heb er met wat flink remmen en een groot verschot zonder iemand te raken uitgekomen.

Dus, ik kan maar de tip geven: geniet van elke dag!!!

 Ps, zijn't lievekes op school

22 opmerkingen:

 1. .....als dat geen groot geluk is!
  Een gelukkige verjaardag Sofie en dat we nog maar vele jaren van jou mogen genieten......
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! En morgen 3de keer goede keer! Ik heb nu nog altijd geen nieuwe stof. Gisteren was Mathisje ziek en moest ik naar de dokter, vanmorgen was ik op weg naar de stoffenwinkel maar helaas ben ik niet tot daar geraakt...

   Verwijderen
 2. Amai, zoiest zorgt er inderdaad voor dat je alles weer weet te relativeren! En waarschijnlijk heeft je tikker wel even overuren geklopt! In ieder geval een gelukkige verjaardag en hopelijk heb je toch nog van je dag kunenn genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Een etentje met mijn man deed wonderen. :-)
   De tikker ging eventjes tekeer, daarna waren de constante sirenes bedroevend, een teken dat het niet goed was... En een opgeluchte zucht dat ik na een tijd zonder veel erg gewoon mocht achteruit rijden.

   Verwijderen
 3. amai, een goede beschermengel! Op zo'n momenten apprecieer je toch net iets meer als anders wat je hebt. Gelukkige verjaardag!

  http://wolligewolkjes.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik probeer al een jaar of 4 meer bewuster te genieten, mijn afwas pas te doen als de kids gaan slapen zijn, hen de mooie en gezellige plekjes te tonen, gewoon samen gelukkig te zijn... En op zo'n dagen wordt je nog eens herinnerd he.

   Verwijderen
 4. Dan ben je ook van hier in de streek :-)
  Op zo'n momenten besef je inderdaad nog meer dat je moet genieten! En zo lief van je leerlingen zeg...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van Langemark :-) Jij bent ook van deze kanten zeker?
   Ik was heel aangenaam verrast, ze deden echt hun best om mijn verjaardag toch top te maken.

   Verwijderen
 5. Gelukkige verjaardag!
  Ik lees je bericht terwijl ik op de achtergrond de berichtgeving volg over de botsing. Jij hebt hierboven iemand die je heel graag ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai wat een geluk heb jij gehad vandaag ! En een mooi gezin is alles hé. Ik wens jou nog vele gelukkige jaren toe ! Hartelijk gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Idd, als alles goed gaat binnen je gezin is dat al meer dan de helft van je geluk.

   Verwijderen
 7. Nogmaals proficiat he nichtje! Blij dat je er nog bent

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkige verjaardag en blij dat je er met de schrik vanaf bent gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkige verjaardag Sofie! Mijn zoon verjaart ook vandaag. Ik ken heel wat mensen die er gisteren net niet in zaten, oef, jij ook heelhuids thuis geraakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gelukkig dat je er niet middenin zat! In welke school geef je les?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Op zo'n momenten sta je even stil...
  En ook een hele gelukkige verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh ik heb de hele dag zitten hopen dat er toch niemand inzat die ik wat ken!! gelukkig ben je er goed vanaf gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hello lady!

  Jeetje, ben jij al 32? :-)
  lol
  serieus, nu is het mijn beurt om even sentimenteel te doen, want ik mag mij gelukkig prijzen dat wij elkaar dit jaar hebben leren kennen! Ik heb van onze eerste ontmoeting met volle teugen genoten en nu nog steeds! Ik kijk al uit naar ons volgend naaiweekend en ben blij dat we elkaar toch dagelijks via tinternet tegen komen!!
  Je ben goedlachs, positief ingesteld, kan goed naaien (ook belangrijk hé), kortom, je bent een toffe om bij te zijn!!
  Dus, doe er nog VELE jaren bij, ik plan dat ook :-))
  Tot gauw!
  Gr
  an
  jade-did-it.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allee An, dat is nu eens één van de mooiste dingen die iemand me ooit zei! Mensen zeggen vaak dat het internet onpersoonlijk is, maar het opent toch vele deuren en welke deuren dan nog! Ik dacht dat mijn 32ste verjaardag de beste in jaren was, maar heb gemist, mijn 32ste en 3 dagen staat voorlopig aan de top, want met het lezen van zo'n bericht is nog beter dan verjaren! Op naar weekend nr 2, we gaan er dan eens een ferme lap op geven! En op de vele Karen die er nog aankomen! Bedankt meid!

   Verwijderen