woensdag 26 december 2012

Oma's kerstcadeau: slaapkledij voor de kleinkinderen

Net zoals ik een zwak heb voor doosjes, zakjes en alle andere opbergmogelijkheden, heeft mijn ma een zwak voor kapstokken en... pyjama's.
Ze stak al een paar keer door dat de pyjama's van woody toch wel duur zouden uitkomen om aan elk van de vier kleinkinderen één te geven, dus voelde ik haar al komen.
"Moest ik nu de stof betalen, zou jij dan mijn kerstcadeautje voor Emma, Boris, Mathis en Briek maken?"
Met het gedacht hoeveel mijn ma wel doet voor mij (zo hielp ze bv gisterenavond - op kerst - tot 22u mijn huis opkuisen) en alle andere hulp, moest ik niet lang nadenken en ging ik op het voorstel in.

Ik onderschatte het werk wel een beetje, één pyjama gaat vlug, drie pyjama's en één slaapkleedje, waarvan ik drie verschillende patronen moest uittekenen, hmmm, daar ging toch wat meer tijd in dan aanvankelijk gedacht. Maar, het lukte en iedereen was heel content. Hier en daar zal er toch wat vet moeten bijgekweekt worden om de stof wat meer gevuld te krijgen, maar geen probleem, dan gaan de slaapkleren wat langer gebruikt kunnen worden.

Mijn excuses voor de niet zo perfect gelukte foto's, daar zal in de toekomst toch wel wat kennis moeten bijkomen, want foto's nemen en ze bewerken op mijn niet zo beste vriend, de pc, dat is mijn dada nog niet.


Patronen: Ottobre winter 6/2009
Stof: Tricot apen Sjiekebiele
Boordstof: Mekyshop
Bruine tricot: Stoffenstunter en Mekyshop

5 opmerkingen:

 1. Zo tof zeg! En een zalig stofke, heb er hier ook al een truitje mee gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het loont wel de moeite dat vele werk !!Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie pyjama's, dat stofje is echt prachtig.
  Per toeval op je nieuwe blog terecht gekomen, ik ga je blijven volgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen