woensdag 26 december 2012

Mezelf verwennen met... tassen

Wie me kent, weet dat ik een zwak heb voor alles wat met opbergen te maken heeft. Je kunt geen één kast open trekken bij mij zonder dat je er minimun 3 dozen of andere opbergmogelijkheden in terugvindt.
Een uitstap naar bv de ikea is dan ook puur plezier en ontspanning. En ook een confrontatie met mijn portefeuille als ik buitenkom, want alle die goedkope spullen in je kar geven soms toch wel een vertekend beeld bij de kassa...

Dus ga ik proberen om iets spaarzamer door te leven te gaan, ik maak zelf mijn zakken en heb zelfs een super leuk idee voor een volgend project, maar eventjes wachten, het resultaat volgt binnenkort!

Mijn eerste project was: leuk en efficiënt gaan werken.


De bovenste zak is de Menina tas in grootte verdubbeld. Deze tas gebruik ik om mijn picknick, drankje en versnapering mee te nemen.

De onderste zak kwam tot stand door heel toevallig een oude schoudertas van een kledingwinkel weg te gooien. Je kent dat wel he, van die schoudertassen die je in de meeste winkels krijgt. Ik probeerde alle naden los te krijgen en kwam tot verschillende patroondelen. Daarna heb ik de delen wat veranderd, want ik wou graag een stuk toile cirréé aan de onderkant, dit om de stof niet vuil te maken aan de onderkant.
Ik voerde de binnenkant en maakte een compartiment (met de buitenstof) voor een pennenzak en een compartiment voor mijn i pad. Naast de pennenzak is er perfect plaats voor a4 boeken en mappen.
Stof: Helium Petit Pan
Voering: Ikea
Toile cirréé: Sjiekebiele
Knopen: Sjiekebiele
Patroon links: Menina tas verdubbeld
Patroon rechts: eigen patroon


5 opmerkingen:

 1. Wat een keileuke tas! Ik heb dat stofje hier ook nog liggen, ik weet al direct wat gedaan ermee ! Super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er ondertussen al terug besteld, ben fan van dit stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoon! Stofje en tassen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ooh zo mooi , die grote tas is inderdaad wel leuk! Breng je u patroon mee op weekend?

  BeantwoordenVerwijderen